مقاله پژوهشی: عوامل سازمانی مؤثر بر مدیریت خلاقیت و نوآوری نظامی - محمدحسن باقری; عباسعلی سلمانی; علی میرزایی کهن; ‌ محمدرضا کارآموز; تورج زین‌الدین; جلال امینی (فصلنامه مطالعات دفاعی استراتژیک, 2022)
نوآوری در قلمرو نظامی، دربرگیرنده شناخت تحولات محیط راهبردی و عملیاتی، توانمندی‌ها و ظرفیت‌ها، توانایی ایجاد تعامل میان توانمندی‌ها و برنامه‌ها و نهایتاً هدایت آن‌ها برای تحقق مأموریت اصلی سازمان در دفاع از کشور است. هدف اصلی این تحقیق شناسایی "عوامل سازمانی مدیریت خلاقیت و نوآوری نظامی" است. این پژوهش ازنظر روش توصیفی (زمینهای - موردی) و ازنظر هدف کاربردی است. حجم نمونه آماری 72 نفر و به‌صورت تمام شمار بوده که با استفاده از فنها (تکنیکها) و روشهای آماری، یافتهها از ادبیات، اسناد و مدارک و دیدگاه خبرگان دستهبندی گردید. جهت تجزیه‌وتحلیل دادههای کمّی از روش "مدل‌سازی معادلات ساختاری" با رویکرد حداقل مربعات جزئی استفاده‌شده است.یافته‌های این پژوهش، شناسایی عوامل سازمانی شامل ساختار سازمانی با بار عاملی 543/0، فرهنگ‌سازمانی با بار عاملی 545/0، سبک مدیریت و رهبری با بار عاملی 530/0 و دانش و مهارت با بار عاملی 625/0 و 25 مؤلفه عوامل سازمانی و همچنین تأثیرگذاری عوامل سازمانی بر مدیریت خلاقیت و نوآوری نظامی می‌باشد.