Kulutusmaidon kysynnän joustavuus - Esko Koivisto (Agricultural and Food Science, 1951)
Edellä on esitetty tuloksia kulutusmaidon kysynnän joustavuutta koskevista tutkimuksista. Kulutusmaidon kysynnän hintajoustavuus on voitu määrätä neljää menetelmää käyttäen. Eri menetelmät ovat antaneet verraten yhdenmukaisen tuloksen siitä huolimatta, että tutkimusaineisto kussakin tapauksessa on ollut aivan erilaatuinen. Eräät eroavuudet tuloksissa on selitettävissä etupäässä kulutusmaidon kysynnän erikoispiirteistä johtuviksi, joihin tässä yhteydessä tutkimusten vielä jatkuessa ei kuitenkaan puututa. Kysynnän tulojoustavuutta koskevat tutkimustulokset näyttävät myös olevan sopusoinnussa sekä keskenään että hintajoustavuuksiin verrattuna.