ОСОБЛИВОСТІ ОРГАНІЗАЦІЇ ЗОВНІШНЬОЕКОНОМІЧНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ АГРОБІЗНЕСУ В УМОВАХ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ - Андрій Бобечко (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена дослідженню особливостей організації та здійснення зовнішньоекономічної діяльності підприємств агробізнесу, а також можливостей її поліпшення в умовах ризиків воєнного стану. Проаналізовано вплив російської агресії на показники зовнішньої торгівлі сільськогосподарською продукцією. Досліджено структурні зміни в обсягах експорту продовольства у розрізі регіонів, видів транспорту та головних країн-імпортерів. Окреслено основні проблеми організації експорту продукції підприємств агробізнесу альтернативними логістичними маршрутами, що передбачають залучення різних видів транспорту. Розроблено пропозиції щодо поліпшення організації зовнішньоекономічної діяльності підприємств агробізнесу, які охоплюють чотири ключові напрями: логістичний, інституційний, виробничо-збутовий, фінансовий.