Теоретичні засади логістичної цілісності товарних ринків - О. В. Нікішина; М. Л. Тараканов; О. О. Зеркіна (Ekonomìka Harčovoï Promislovostì, 2021)
У статті досліджено теоретичний базис логістичної цілісності товарних ринків на засадах холіс- тичного підходу. Запропоновано комплексне уявлення логістичної цілісності як послідовної її декомпо- зиції в складі властивостей логістичної системи, цільових характеристик (параметрів) ринків та ринко- вої концепції холістичного маркетингу. Надано класифікацію важелів інституційного забезпечення ло- гістичної цілісності товарних ринків з виокремленням зовнішньої та внутрішньої складових. На прикла- ді географічних меж товарних ринків обґрунтовано доцільність використання послідовної схеми адап- тації ланцюгів до цільових характеристик ринків. Визначено провідну роль організаційно-правових форм логістичного обслуговування товароруху у формуванні компонентної структури холістичного ма- ркетингу, зокрема, складових «маркетинг взаємовідносин» та «інтегрований маркетинг». Досліджено особливості логістичного доповнення етичної, соціальної та суспільної складових соціально- відповідального маркетингу.