Bir metnin farklı çevirmenlerce yapılan çevirilerinin aslıyla karşılaştırılması çalışmalarının ileri düzeydeki çeviri derslerinde görülen önemi - Aysu Erden (Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dergisi, 1988)
-