بررسی فضای کسب‌وکار ناشران استان قم برحسب مدل استروالدر - رضا کریمی; زهره چنبری (علوم و فنون مدیریت اطلاعات, 2020)
هدف:پژوهش حاضر بررسی فضای کسب‌وکار ناشران فعال در زمینه فروش کتب به صورت الکترونیک در استان قم و بر حسب مدل استروالدر بود.روش‌شناسی: این پژوهش با روش پیمایشی ـ تحلیلی از نوع کاربردی انجام شده است. جامعه آماری موردنظر، 75 ناشر مستقر در مجتمع ناشران استان قم است، که در زمینه فروش کتب به ‌صورت الکترونیک فعال هستند. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته است که براساس مدل استروالدر تنظیم شده است. و داده‌های گردآوری شده با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته‌ها: در مجموع براساس مدل استروالدر، وضعیت ناشران در بخش مشتری از شرایط مطلوبی برخوردار بوده است. در بخش‌هایی چون ارزش پیشنهادی، ارتباط با مشتری، منابع کلیدی، مشارکت‌های کلیدی، فعالیت‌های کلیدی شرایط از وضعیت متوسطی برخوردار بوده و نیاز به بررسی و تقویت این بخش‌ها احساس می‌شود. همچنین وضعیت کسب‌وکار ناشران در بخش‌های کانال‌های ارتباطی، جریان‌های درآمدی و ساختار هزینه به نسبت سایر موارد با چالش‌هایی روبه‌رو بوده است. بخش‌های ساختار هزینه با رتبه 11/8، مشتری با رتبه 21/7 و منابع کلیدی 74/6 به ترتیب از بالاترین اولویت نزد ناشران برخوردار بوده‌اند.نتیجه‌گیری:این پژوهش توانسته است فضای کسب و کار ناشران فعال در حوزه فروش کتب به صورت الکترونیکی را براساس مدل استروالدر مورد مطالعه قرار داده و راهکارهایی برای ارتقای کسب و کار آنها ارائه دهد.