Відеоарт 1960–1970-х років: контроверсія до телебачення та модерного мистецтва - Ігор Печеранський (Вісник КНУКіМ: Серія Мистецтвознавство, 2023)
Мета статті – дослідити становлення відеоарту в 1960–1970-х рр. крізь призму його протистояння з телебаченням та модерним мистецтвом; розкрити роль внутрішніх (власне, контроверсійних) міжгалузевих зв’язків як фактора розвитку аудіовізуального мистецтва впродовж зазначеного часу.