Impressie van de 61th annual meeting of the Gerontological Society of America - Charles G. Willems (Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie, 2023)
De GSA is een grote vereniging van vooral onderzoeksgerichte gerontologen in de USA. De jaarlijkse bijeenkomsten worden druk bezocht, dit keer met meer dan 3000 bezoekers. Het thema van deze bijeenkomst was “resilience in an aging society; risk and opportunities”. Resilience verwijst naar energie absorberen tijdens vervorming oftewel veerkracht. Binnen dit thema wordt door het congrespresidium een aantal symposia georganiseerd. Deze zijn onder andere gericht op thema’s als: toekomstige werkers in health care; persoonlijk netwerk en sociale verbanden; langer werken en flexibiliteit; interdisciplinariteit; relatie met onderwijs; voeding en beweging.