Новітні підходи до професійної підготовки майбутнього вчителя фізичної культури - Анастасія Олександрівна Шевченко (Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві, 2016)
Актуальною проблемою сьогодення є професійна підготовка майбутніх учителів, здатних до творчої організації навчально-виховного процесу, спроможних здійснювати дослідження педагогічного процесу з метою розробки та впровадження авторських методик і технологій навчання й виховання. У сучасних соціо-культурних умовах полікультурність є важливим складником професійної підготовки, однією з актуальних проблем, що постала сьогодні перед сучасною педагогічною теорією та практикою. Експериментальна методика формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до професійної діяльності в умовах полікультурного середовища була орієнтована на підвищення рівня фахової, практичної підготовки, стимуляцію пізнавальної активності через включення в навчальний процес інноваційних підходів використання засобів іноземної мови. Професійна підготовка майбутнього вчителя фізичної культури буде результативною за дотримання таких педагогічних умов: розвитку творчої мотивації, використання різнобічного впливу фізичної культури на особистість, організації колективної творчої діяльності.