УПРАВЛІННЯ ОРГАНІЗАЦІЙНИМИ ЗМІНАМИ ЯК СКЛАДОВА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ КОНКУРЕНТОСПРОМОЖНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Tetyana Pokotylo (Економіка та суспільство, 2020)
Стаття присвячена дослідженням проблеми впровадження організаційних змін на сучасному підприємстві. Викладено та систематизовано підходи до визначення поняття «організаційні зміни». Визначено принципи управління організаційними змінами на підприємстві. Обґрунтовано взаємозв’язок між етапами процесу управління організаційними змінами на підприємстві. Визначено, що кожен етап управління організаційними змінами складається із певної сукупності елементів: методів, інструментів та засобів управління змінами. Акцентовано увагу на ролі та компетентності керівників, які є ініціаторами змін. Обґрунтовані напрямки формування системи мотивації праці персоналу, як управлінського впливу на зниження рівня опору змінам. Визначені критерії оцінки ефективності організаційних змін, які б відображали внутрішню та зовнішню діяльність підприємства.