یک مدل چندهدفه‌ی جدید برای مکان‌یابی حسگر برای برآورد جریان ترافیکی در شبکه‌ی حمل‌ونقل - فاطمه وحدت دربند; فرناز هوشمند خلیق; سیدعلی میرحسنی (مهندسی صنایع و مدیریت شریف, 2023)
این مقاله به مسئله‌ی مکان‌یابی حسگرهای شناسایی وسایل نقلیه روی کمان‌های شبکه، به منظور برآورد میزان جریان ترافیکی روی یک مجموعه‌ی مفروض از مسیرها می‌پردازد. در مدل‌های بهینه‌سازی که تاکنون ارائه شده، به دلیل آن که تعداد حسگرها محدود است، جریان همه مسیرها به صورت منحصر به فرد قابل تشخیص نیست. در این صورت مسیرها به چندین دسته افراز می‌شوند به طوری که هر دسته‌ی افراز دربردارنده‌ی مسیرهایی است که الگوی حسگر یکسان دارند. عموماً اندازه‌ی هریک از دسته‌های افراز بسیار بزرگ است در حالی که اگر اندازه‌ی دسته‌های افراز کوچک‌تر باشد، می‌توان به برآورد مناسب‌تری از میزان جریان مسیرها دست یافت. بنابراین برای رفع این ضعف، در این مقاله، یک مدل بهینه‌سازی چندهدفه ارائه شده است. در مدل پیشنهادی، هر مسیر با دست‌کم یک حسگر پوشش داده می‌شود و اهداف مربوط به کمینه‌سازی اندازه‌ی دسته‌های افراز به ترتیب اولویت بررسی می‌شوند. آزمایش‌های محاسباتی روی دو شبکه‌ی واقعی اهمیت مدل را ارزیابی می‌کنند.