BURNOS PRIEŽIŪROS SPECIALISTŲ KOMANDINIS DARBAS - Evelina Daugėlienė; Domantė Beinorytė (Mokslo Taikomieji Tyrimai Lietuvos Kolegijose, 2023)
Straipsnyje siekiama atskleisti burnos higienistų ir gydytojų odontologų požiūrį į komandinį darbą. Apie komandinį darbą sveikatos priežiūros srityje šiomis dienomis yra kalbama nemažai, siekiama, kad komandiniu darbu būtų paremtas visas burnos priežiūros specialistų darbas. Šiuolaikiniame pasaulyje komandinis darbas yra vienas iš svarbiausių organizacijos sėkmę lemiančių veiksnių. Vis labiau vystantis sveikatos priežiūros sistemai ji tampa biosocialine, į paciento priežiūrą įtraukiama vis daugiau įvairių sričių specialistų. Labai svarbus šio progreso žingsnis – didėjantis poreikis pereiti prie komandinio darbo metodo. Komandoje dažniausiai pasidalijama vaidmenimis, kurių kiekvienas yra vienodai svarbus ir reikšmingas. Dažniausiai vieno komandos nario darbo rezultatai yra susiję su kito kolegos padarytu darbu, todėl tokiu būdu kolegos skatina vienas kitą atlikti jam pavestą darbą nepriekaištingai.