مطالعه خواص مقاومتی پلیمر اپکسی تقویت شده با نانو ذرات دی‌اکسیدتیتانیوم بوسیله‌ی میکروسکوپ‌های نیروی اتمی و الکترونی روبشی - رقیه پرویزی; سعید آزاد; بابک ژاله; مهدی فرشچی تبریزی (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2013)
در این تحقیق نانوکامپوزیت¬های اپکسی/دی¬اکسیدتیتانیوم با درصدهای وزنی متفاوت از یک تا ده درصد نانو ذرات تهیه شدند. خواص این نانو کامپوزیت¬ها بوسیله¬ی دستگاه¬های تبدیل فوریه¬ی فروسرخ، پراش اشعه¬ی X، سختی سنجی و میکروسکوپ¬های نیروی اتمی و الکترونی روبشی بررسی شدند. وارد کردن نانوذرات به درون ماتریس پلیمری خواص پلیمر را به¬صورت چشمگیری بهبود می¬بخشد. افزودن درصد کمی نانوذرات دی¬اکسیدتیتانیوم به پلیمر، مانع از اکسید شدن اپکسی شده و مقاومت نمونه¬ها را در مفابل اسید افزایش می-دهد. همچنین حضور نانوذرات، مقاومت اپکسی را در برابر محیط خورنده به¬صورت محسوسی افزایش داده، به¬طوریکه بهبود قابل قبولی در مقاومت خوردگی نمونه حاوی پنج در صد نانوذره رویت شد.