NEHODY A MIMORIADNE UDALOSTI V ŽELEZNIČNEJ DOPRAVE - Martin Čižlák; Zdeněk Dvořák (Perner’s Contacts, 2007)
Doprava je odvetvím s najväčším výskytom nehôd a pracovných úrazov. Na odhalenie príčin týchto nehôd je potrebné analyzovať podmienky ich vzniku, ich priebeh, štatisticky vyhodnotiť ich záznamy a hľadať širšie súvislosti príčin týchto udalostí.