Verslo subjektų veiklos efektyvumo skirtumai ir konkurencijos formos - Zigmas Lydeka; Justas Kavaliauskas (Ekonomika, 2003)
Straipsnyje teigiama, kad verslo dalyvių veiklos efektyvumo skirtumus lemia nevienodas novatoriškumas. Šio teiginio argumentacija leidžia skirti du aktyviųjų verslo subjektų tipus – novatorius ir imitatorius. Imitatoriai, kaip mažiau efektyvūs verslo subjektai, labiau kopijuoja negu įgyvendina inovacijas. Tuo tarpu novatoriai, kaip labiau efektyvūs verslo subjektai, orientuojasi į inovacijų kūrimą ir įgyvendinimą. Autorių nuomone, imitatoriai labiau konkuruoja kaina arba žemesnę kokybę. Straipsnio pabaigoje formuluojama išvada, kad didėjant efektyvumui didėja naudojamų konkurencijos formų įvairovė.