GÜRÜN'DE ZiYARET YERLERi - Ahmet Gökbel (Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 2002)
Bu makalede önce kısaca Gürün Ilçesinin tarihi gelişimi ile inanç coğrafyası üzerinde durulmuştur. Daha sonra Gürün ilçe merkezi ile buraya bağlı kasaba ve köylerdeki ziyaret yerleri ve bunlarla ilgili çeşitli inanç ve uygulamalar verilmiştir. Ziyaret, adak, dede, baba, şeyh, eren, evliya, yattr ve türbe gibi adlarla anılan bu ziyaret yerleri ile onlara belli inanç, efsane ve kerametierin aıtedilip çeşitli dilek ve isteklerle onların ziyaret edilmesi olayına, inceleme alanımız olan Gürün ve çevresindeyaygın olarak rastlanılmıştır.