Детермінаційна архітектура домашнього насильства, зумовлена збройним конфліктом - V. Rufanova (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2023)
У статті авторкою аналізуються детермінанти, які вливають на кримінологічні показники домашнього насильства, і, які актуалізувалися після початку збройного конфлікту. Так, вливає на стан домашнього насильства те, що потерпілі обмежені в пересуванні; у зв’язку з вимушеною зміною місця проживання, потерпілі не знають до кого звернутися за допомогою; матеріальна та фізична залежність від кривдника особливо загострилася в період збройного конфлікту; постраждалим, які залишилися на окупованій території, нікуди звернутися за допомогою; постраждалі-жінки помилково вважають, що поліція перевантажена під час воєнного стану та не повідомляють про випадки домашнього насильства.