ОСОБЛИВОСТІ РОЗРОБЛЕННЯ БАЗ ДАНИХ ДЛЯ МЕДИЧНИХ УСТАНОВ - V. Z. Stetsyuk; A. Yo. Savytskyi; T. P. Ivanova; L. Yu. Babintseva; Yu. O. Luhovskyi; M. M. Luhin (Medična Informatika ta Inženerìâ, 2017)
В статті розглянуто проблеми розроблення баз даних для медичних установ в Україні та засоби їх вирішення. Основною умовою такого розроблення є можливість створення єдиного реєстру для медичних установ України для подальшого його впровадження, використання та аналізу результатів застосування. Представлено комплекс засобів, що рекомендовано вживати розробникам програмного забезпечення для покращення ефективності роботи персоналу установи, на прикладі НДСЛ «ОХМАТДИТ». Описуються підходи, що дозволяють розробнику зберігати більше даних та утворювати між ними логічні зв'язки для надання користувачу більшої свободи дій і можливостей при роботі з базою даних.