Program rozwoju obszarów wiejskich 2007-2013 („PROW-2013”) - Janusz Rowiński (Polityki Europejskie, Finanse i Marketing, 2009)
W pracy przedstawiono ogólne założenie i szczegółową charakterystykę Programu Rozwoju Obszarów wiejskich na lata 2007-2013 (“PROW 2013”). Przeprowadzono jego analizą i ocenę w porównaniu z innymi europejskimi i krajowymi programami oraz omówiono problemy związane z uruchomieniem i realizacją. W uwagach końcowych wskazano na szereg słabości i niedociągnięć oraz potrzebę korekty programu