Hıristiyanlık'ta Kilise Takviminin (Kilise İçerisindeki Anma ve Kutlama Devrelerinin) Oluşması - Mehmet Katar (Dini Araştırmalar, 2015)
Bu çalışmada Hıristiyan Kilisesinin, İsa’yla ilgili önemli günleri kutlamak veya anmak amacıyla onun hayatındaki önemli olaylarla şekillenen özel bir takvimin oluşturulması anlatılmaktadır. Hıristiyanlar, İsa’nın öldükten sonra dirildiğine inandıkları Pazar gününe özel bir önem vermişler ve her Pazar’ı onun diriliş günü olarak kutlamışlardır. Bu haftalık pazar toplantıları, zamanla Hıristiyan kilisesinde ortaya çıkacak olan bütün ibadetlerin ve yıl boyunca İsa’yla ilgili olarak yapılacak bütün anma ve kutlamaların temelini teşkil etmiştir.