BOETHİUS - Osman Zahid Çifçi (Felsefe Dünyası, 2022)
Aziz Augustinus 430’da öldügünde Kuzey Avrupa’dan gelen Germen kabileler Roma İmparatorluğu’na hızla boyun eğdiriyordu. 50 yıl sonraysa onun efendileriydiler. İtalya o dönemde, Aryan Hristiyanlığa dönmüş Ostrogotların (Doğu Gotları) hükmü altındaydı. Boethius, 480 yılında işte bu dünyaya doğmuştu.