BİR DOĞRUDAN DİZİLİ/KOD BÖLMELİ ÇOKLU ERİŞİM HABERLEŞME SİSTEMİİÇİN DAYANAK YAYMA DİZİLERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE ÇALIŞMA - Cebrail ÇİFTLİKLİ; İbrahim DEVELİ (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2002)
Çoklu erişim girişimi, bir doğrudan dizili/kod bölmeli çoklu erişim (DD/KBÇE) sisteminin başarımını sınırlayan temel etkidir ve yayma dizilerinin (kodlarının) bu etki üzerindeki rolü oldukça önemlidir. Bu çalışmada, adım kırmık ağırlıklandırma dalgaformlarıyla ağırlıklandırılmış toparlama dizileri kullanan bir DD/KBÇE sistemi için verilen bir kod seti içerisinde daha düşük bit hata oranları oluşturan dayanak yayma kodlarının belirlenmesine hizmet eden bir kriter önerilmektedir. Nümerik sonuçlar, önerilen kritere göre belirlenen yayma kodlarının, dayanak olarak kullanılmaya en uygun kodlar olduğunu göstermektedir.