ТЕНДЕНЦІЇ ГЛОБАЛЬНОЇ СТАБІЛІЗАЦІЇ ПАНДЕМІЇ COVID-19 - Igor Nesteruk; Ihor B. Kudybyn; Gerhard Demelmair (KPI Science News, 2020)
Проблематика. Пандемія коронавірусу COVID-19 викликає велике занепокоєння. Детальний науковий аналіз цього явища ще попереду, але вже зараз необхідно терміново оцінити та порівняти динаміку захворювання з метою поліпшення карантинної діяльності та рівня індивідуального захисту, прискорення швидкості ізоляції інфікованих тощо. У середині березня 2020 року ВООЗ повідомила про різке експоненціальне збільшення кількості випадків захворювання на COVID-19 у світі. Тому вивчення динаміки пандемії продовжує привертати інтерес дослідників. Деякі роботи щодо порівняння динаміки епідемії в Італії, материковому Китаї, Іспанії, Німеччині, Франції, Швейцарії, США, Південній Кореї та щодо деяких глобальних тенденцій уже опубліковані. Однак отримання нових даних вимагає постійного аналізу динаміки пандемії.