Znaky pokračujícího trestného činu v judikatuře českých soudů - Petr Kučera (Časopis pro Právní Vědu a Praxi, 2006)
Tento článek popisuje způsob používání institutu pokračujícího trestného činu při rozhodování českých soudů. Zaměřuje se především na zachycení definičních znaků pokračujícího trestného činu, zejména v souvislosti s určením kritérií pro možnost rozlišení, kdy se v případě několika porušení práva jedná o dílčí útoky v rámci jednoho skutku či o dva a více samostatných skutků. Cílem článku je poskytnutí přehledu typických situací, které umožňují konstatování, že pachatel spáchal trestný čin formou pokračování.