Sistemski vidik priprave programa varstva okolja oziroma lokalne Agende 21 - Emil Šterbenk (Dela, 2002)
Program varstva okolja in Lokalna agenda 21 sta dokumenta, namenjena uvajanju trajnostnega razvoja v lokalne skupnosti. Oba morata biti realna in izvedljiva. Pri njuni pripravi in realizaciji morajo sodelovati lokalna skupnost, javnost, pomembnejša podjetja in organizacije. V tem članku so podani vsebina programov varstva okolja in Lokalne agende 21 ter praktične izkušnje in nasveti izvajalcev.