DC motorun bulanık mantık denetleyici kullanarak gerçek zamanda hız denetimi - İsmet KANDİLLİ (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2017)
Bu çalışmada, DC motorun gerçek zamanda farklı yükler altında hız kontrolü gerçekleştirilmiştir. Burada kontrolör olarak Bulanık Mantık Denetleyici kullanılmıştır. Motor hız bilgisi takometre ile ölçülen sistemde veri toplama kartı olarak NI USB-6218 DAQ kullanılmıştır. Bulanık Mantık Denetim MATLAB® ortamında gerçekleştirilmiştir. DC motor yüksüz, yarım yük ve tam yük olmak üzere farklı yükler altında çalıştırılarak, hızın istenen değerde sabit kaldığı gözlemlenmiştir. Benzetim sonuçları, gerçek zamanda denetim sonuçları ile karşılaştırılmıştır. Gerçek zamanda bulanık denetim yük durumlarında daha iyi performans sağlamıştır.