Fra eksperimentering til personalisering<subtitle>En analyse av NRKs strategier på nett fra 1995 til 2021</subtitle> - Ewa Morsund (Norsk Medietidsskrift, 2022)
Sammendrag Denne artikkelen analyserer NRKs internettjenester fra starten i 1995 og frem til i dag gjennom å se på internettaktivitetene på egne og eksterne plattformer. Jeg vil diskutere hvordan NRK har legitimert utvidelsene på nett gjennom historien, og hvordan de posisjonerer seg strategisk. I artikkelen deler jeg internetthistorien til NRK i faser og diskuterer hvordan NRK har ekspandert på nett sammenlignet med internasjonale allmennkringkastere og globale trender i mediemarkedet.