اثربخشی امیددرمانی بر انگیزش پیشرفت دانش‌آموزان پسر پایۀ دوم کارودانش شهرستان بهارستان - صادق باران اولادی; احمد اعتمادی; ابوالفضل کرمی (دانش و پژوهش در روان‌شناسی کاربردی, 2012)
هدف این پژوهش بررسی اثربخشی امیددرمانی بر انگیزش پیشرفت در دانش‌آموزان پسر پایۀ دوم مقطع کارودانش شهرستان بهارستان بود. پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش‌آزمون ـ پس‌آزمون و جامعۀ آماری این پژوهش همۀ دانش‌آموزان کارودانش شهرستان بهارستان بود. از میان مدارس پسرانۀ پایۀ دوم رشتۀکارودانش شهرستان بهارستان از طریق نمونه‌گیری خوشه‌ای تک‌مرحله‌ای یک مدرسه انتخاب و با اجرای پرسشنامۀ انگیزش پیشرفت ( ACMT ) ( باهارگاو، 1994) 30 نفر که نمرۀ پایینی در این آزمون گرفتند، به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند. امیددرمانی به مدت 10 جلسه در مورد گروه آزمایش اجرا شد. گروه گواه هیچ مداخله‌ای دریافت نکرد. داده‌ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس تجزیه و تحلیل گردید. تحلیل کوواریانس نشان داد که بین گروههای مورد مطالعه تفاوت معناداری وجود دارد (01/0 > P ). یافته‌ها نشان داد که امیددرمانی میزان انگیزش پیشرفت را افزایش داده است.