Sezai Karakoç, İslam Toplumunun Ekonomik Strüktürü (The Economic Structure of the Islamic Society) Istanbul: Dirilis Publications, 13th ed. 2013, 60 pages. - Ejder Okumuş (Journal of Islamic Economics, 2022)
Bu makale kitabın tanıtımı ve değerlendirmesini konu edinmektedir. Makalenin amacı, bir medeniyet düşünürü olan Sezai Karakoç’un (1933-2021) İslam ekonomisine yaptığı vurgunun tezahürü olan mezkur eserini tanıtmak, değerlendirmek ve İslam iktisadıyla ilgili çalışmalara katkıda bulunmaktır. Makalede öncelikle kitaba dayanılarak ve atıflar yapılarak kitabın İslam ekonomisine yaklaşımına dair önemli hususlar ortaya konulmaktadır. Ayrıca söz konusu hususlara bağlı olarak bazı değerlendirmeler yapılmaktadır.