İslam ve Sosyoloji Sorunlar ve Arayışlar - İhsan Toker (Eskiyeni, 2011)
İçinde bulunduğumuz 21. yüzyılda sosyoloji artık "yeni" bir bilim dalı değildir. Her ne kadar diğer bilim dalları arasında göreceli olarak genç bir konumda görünüyorsa da, bu isim altında ortaya çıkmasının üzerinden neredeyse iki yüzyıl geçmiş bulunuyor.