Papieskie Dzieło Misyjne Dzieci - Elżbieta Błońska (Seminare, 2000)
Główny cel tej refleksji dotyczy prezentacji animacji misyjnej prowadzona przez Papieską Misję Dziecięcą. Najpierw masz krótką historię Przedstawiono charakter dzieła (I) i jego charyzmę oraz główne zadania (II). W ostatniej części opisano różne formy pracy wychowawczej w ramach Papieskiego Dzieła Misyjnego Dzieci leczony (III). Przeprowadzone analizy pozwalają przede wszystkim ustalić że Papieskie Dzieło Misyjne Dzieci jest w pełni pedagogiczne w swoich metodach Postulaty i dynamika rozwoju dziecka są uwzględniane i odzwierciedlane w przebudzeniu Dostosowuje świadomość misyjną do psychiki, wieku i możliwości dziecka.