ارائه مدل توسعه قابلیت‌های انسانی مدیران سازمان‌های محلی (مورد مطالعه: شهرداری شهر تهران) - مهدی فتح اللهی; غلام رضا طالقانی; مجتبی امیری; شهرزاد نیری (فصلنامه پژوهش‌های مدیریت منابع انسانی, 2022)
هدف پژوهش، ارائه مدل توسعه قابلیت‌های انسانی مدیران سازمان‌های محلی است. روش تحقیق، کیفی و بهره‌مند از راهبرد داده‌بنیاد طراحی شد. جامعه آماری پژوهش، مدیران، متخصصان در فرآیند توسعه قابلیت‌های انسانی مدیران در شهرداری شهر تهران که که به روش نمونه‌گیری نظری 20  نفر از آن‌ها به‌صورت انتخاب هدف‌مند تعیین شدند. ابزار گردآوری داده‌ها مصاحبه نیمه‌ساختاریافته بوده است که پس از جمع‌آوری اطلاعات بررسی و مقوله‌ها از طریق کدگذاری باز، انتخابی و نظری، تحلیل شد. در مرحله‌ی کدگذاری باز، 120 کد اولیه شناسایی شد که پس از پالایش و ادغام کدهای مشابه، 77 کد مشخص شد که در نهایت در 12 مقوله اصلی و 21 مقوله فرعی، طبقه‌بندی و با مشخص شدن روابط بین مؤلفه‌ها، مدل هدف، طراحی شد. یافته‌های پژوهش، مبین آن است که پیاده‌سازی مدل توسعه قابلیت‌های انسانی مدیران سازمان‌های محلی، باعث توسعه قابلیت‌های منابع انسانی به‌عنوان یکی از کارکردهای منابع انسانی در کنار جذب و استخدام، آموزش و بهسازی، نگه‌داشت و بازنشستگی به‌عنوان معیار شناخت، رشد و توسعه توانمندی‌های منابع انسانی خواهد شد.