Stilsko rješenje arhitekta Janka Holjca za gradnju pravoslavne Saborne crkve u Plaškome i grkokatoličke Župne crkve u Petrovcima - Dragan Damjanović (Prostor, 2004)
U članku se na primjerima grkokatoličke župne crkve u Petrovcima i pravoslavne Saborne crkve u Plaškome nastoji objasniti specifičan odabir stila zagrebačkog arhitekta Janka Holjca za gradnju pravoslavnih i grkokatoličkih crkava. Stil koji on koristi mješavina je romantičarskog Rundbogenstila, zatim Bolléovih rješenja primijenjenih na sličnim gradnjama, te elemenata ruske arhitekture zrelog historicizma, po čemu je poseban u kontekstu hrvatske arhitekture 19. stoljeća.