Hvem tegnet Doblouggården i Oslo? - Siri Skjold Lexau (Kunst og Kultur, 2023)
I 2021 startet et internasjonalt samarbeid gjennom ICOMOS med tanke på å foreslå den tyske arkitekten Erich Mendelsohns samlede produksjon som verdenskulturminne. I oversiktsverk og monografier figurerer også Doblouggården i Oslo (1932–33) blant hans verk, selv om det ikke finnes spor etter Mendelsohns medvirkning i Oslo kommunes byggesaksarkiver. Alle byggemeldingstegninger er signert den norske arkitekten R. E. Jacobsen. De to arkitektenes rolle i byggeprosessen er altså uklar. Var det Mendelsohn eller Jacobsen som tegnet Doblouggården? Eller begge?