AFIRMAREA PRINCIPIULUI NEINTERVENȚEI CA PRINCIPIU FUNDAMENTAL AL DREPTULUI INTERNAȚIONAL - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2019)
Interzicerea intervențiilor în viața altor națiuni sau state nu este doar o concluzie ce derivă din principiile care stau la temelia dreptului internațional public, ci reprezintă un principiul fundamental al neimixtiunii. Acest principiu asigură securitatea ca fiecare națiune sau stat să fie stăpân pe soarta ei/lui. Pentru o mai buna dezvoltare a societății în relațiile dintre state nu trebuie să fie utilizat limbajul forței, presiunea și amenințarea pentru a-și impune voința unei națiuni alteia, ci trebuie ca relațiile internaționale să fie bazate pe respect față de fiecare stat și fiecare națiune. Cuvinte-cheie: suveranitate, stat, principiu, neintervenție, securitate mondială.