Оцінка якості сегментування оптико-електронного зображення шляхом оцінки комплексних показників та відстані Кульбака-Лейбнера - Худов В.Г.; Маковейчук О.М.; Хижняк І.А. (Системи обробки інформації, 2017)
Проаналізовані відомі показники якості сегментування оптико-електронних зображень. Проведені оцінки комплексних показників якості сегментування оптико-електронного зображення, що отримане з борту літального апарату. Запропоновано для оцінки якості сегментування використовувати інформаційний показник – відстань Кульбака-Лейбнера. Проведені розрахунки відстані Кульбака-Лейбнера при використанні еволюційного методу сегментування оптико-електронного зображення та зміни масштабу вихідного зображення.