ОСОБЛИВОСТІ ЦІНОУТВОРЕННЯ СТРАХОВИХ ПРОДУКТІВ У СИСТЕМІ ДОВГОСТРОКОВОГО СТРАХУВАННЯ - Olha Myshko (Економіка та суспільство, 2020)
У статті розглянуто сучасні особливості ціноутворення на страхові продукти в системі довгострокового страхування. При цьому найголовнішими елементами, які визначають конкретну ціну страхового захисту в структурі її собівартості є нетто-тариф, на основі якого визначається страхова премія, як конкретна ціна стра- хового продукту. Оскільки ціноутворення на страхові продукти базується на визначенні теперішньої вартос- ті зобов’язань страховика, то пропонується використання аналогічного підходу в процесі формуванні ціни страхових продуктів. Довгострокове страхування базується на страхуванні життя, то особливого значення набуває порядок ціноутворення на страхові продукти при довічному страхуванні. В такому випадку страхові премії, які являтимуть собою ціну страхового продукту, також сплачуватимуться довічно, що призведе до за- гальної трансформації поняття ціни у випадку купівлі цих полісів.