بررسی ویژگی‌های اپتیکی لایة منیزیم فلوراید تولید شده با روش تبخیر باریکة الکترونی در ناحیة طول موجی nm1800-400 - رضا شکوری; بابک محمد حسینی (پژوهش سیستم‌های بس‌ذره‌ای, 2017)
در این مقاله اثر دما بر روی ضریب شکست لایةمنیزیم فلوراید، MgF2، بررسی شده است. لایه‌های MgF2 با استفاده از تفنگ الکترونی بر روی زیر لایة شیشه‌ای (ΒΚ7) در دمای متفاوت 25، 100 ، 200، و C° 300 انباشته شده‌اند. نرخ انباشت لایه در همة نمونه‌ها مقدار پنج تا شش انگسترم بر ثانیه است، Å/s 6-5R=. طیف عبور نمونه‌ها با استفاده از اسپکتروفوتومتر در محدودة طول موجی nm1800-400 اندازه‌گیری شده‌اند. نمونة لایه‌نشانی شده در دمای آزمایشگاه به‌مدت دو ساعت در دمای C° 300، بازپخت شده است. سپس ضریب شکست نمونه‌ها با سه روش محاسبه شده‌اند. ضرایب شکست حاصل از سه روش توافق خوبی با یکدیگر دارند. نتایج نشان می‌دهند که با افزایش دما از دمای محیط آزمایشگاه تا دمای C° 300، ضریب شکست لایة منیزیم فلوراید به‌صورت خطی از 32/1 n=تا 39/1n=، افزایش می‌یابد. به‌علاوه، ضریب شکست نمونه لایه‌نشانی شده در دمای آزمایشگاه بعد از بازپخت شدن در مقایسه با قبل از بازپخت شدن به‌طور چشمگیری افزایش یافته است. از طرف دیگر نمونه بازپخت شده مقدار کمی جذب دارد.