Bir Ayet Meali ve Meallerin Hali Pür Melali - Cahit Ezerbolatoğlu (Eskiyeni, 2007)
Yirmi birinci asrın başında birçok meal yayımlandı. Geçen altı yıl içinde önceki asırda yayımlanan pek çok mealin de yeni baskıları yapıldı. Meallere talep artmış olmalı ki arz artıyor. Arzın artışı, insanların uzun süredir ısrarla meal okumaya yönlendirilmesinin bir sonucu olarak yorumlanabilir. Meal edinenler okuyor mu, okuyanlar anlıyorlar mı? Bildiğimiz kadarıyla merakımızı giderecek araştırmalar yapılmış değil. Meal dillerinin anlaşılır olup olmadıkları vb. pek çok soru cevap beklemektedir.