ENİS BEHİÇ KORYÜREK'İN MİRAS ADLI ŞİİR KİTABINDA GÜNAH KAVRAMI - Hazim Al-Jubouri (مجلة الآداب, 2024)
Enis Behiç KORYÜREK, 20. asır Türk Edebiyat Tarihinin gelmiş geçmiş en büyük şair ve yazarlarından biridir. Türk Edebiyât Tarihinde Beş Hececiler olarak bilinen ve Türklerin milli nazım birimi olan hece ölçüsüyle şiir yazan 5 büyük hece şairinden birisidir. Enis Behiç KORYÜREK, 27 Mart 1893 tarihinde, dönemin Osmanlı Devletinin başkenti olan İstanbul'da dünyaya gelmiş şair, eğitimci ve diplomattır. Bu büyük şahsiyet, 17 Ekim 1949 tarihinde vefat etmiştir. 56 yıllık kısa sayılacak ömrüne çok sayıda şiir sığdırmıştır. Üstadın kabri, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olan Ankara'nın en meşhur mezarlığı olan Cebeci Asri Mezarlığındadır.