MODERNIZAREA SERVICIILOR SOCIALE ÎN REPUBLICA MOLDOVA – ELEMENTUL-CHEIE PENTRU UN SISTEM EFICIENT DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ - USM ADMIN (Studia Universitatis Moldaviae: Stiinte Sociale, 2013)
Autorul realizează o analiză critică a sistemului actual de servicii sociale, caracterizat printr-o insuficientă dezvoltare, centrat mai degrabă pe intervenţie în situaţii de dificultate şi mai puţin pe prevenţie. Sunt analizaţi paşii Guvernului întreprinşi în scopul creării Sistemului Integrat de Servicii Sociale, fiind promovată ideea necesităţii modernizării acestui sistem. În concluzie se accentuează că sistemul moldovenesc de asistenţă socială se află într-un proces intensiv de reconstrucţie şi aliniere la sistemele de asistenţă socială din ţările europene cu tradiţie în domeniu şi, în acest context, reforma serviciilor sociale este una dintre cele mai importante.