El finançament dels Länder - Ángeles García Frías (Revista Catalana de Dret Públic, 2006)
Aquest estudi té per objecte l’anàlisi de la Constitució financera alemanya o Finanzverfassung, és a dir, el conjunt de preceptes de la Llei fonamental de Bonn en què s’estableix el repartiment de competències financeres entre els diferents poders territorials, així com els principis rectors que les regulen i que es troben bàsicament als art. 104 a 115 GG. Aquest treball comença amb una introducció històrica sobre l’origen i l’evolució d’aquests preceptes constitucionals que permet observar les tensions que s’han anat produint en el repartiment de les fonts de finançament, fruit de les circumstàncies polítiques i econòmiques de cada moment històric.