ОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ НЕФІНАНСОВИХ АКТИВІВ УСТАНОВ ДЕРЖАВНОГО СЕКТОРУ В УПРАВЛІННІ ДЕРЖАВНИМИ ФІНАНСАМИ - Olena Tsiatkovska (Економіка та суспільство, 2021)
У результаті наукового дослідження особливостей обліку нефінансових активів установ державного сектору в управління державними фінансами встановлено, що управління здійснюється шляхом реалізації держаних політик установами. Встановлено, що не всі установи реалізовують одну і ту саму державну політику однаково, але всі державні установи поділені на відповідні сегменти та наділені відповідними функціональними характеристиками для реалізації того чи іншого напряму державної політики. Визначено основні напрями державних політик, які впливають на взаємозв’язок між управлінням державними фінансами та обліком нефінансових активів. Встановлено, що нефінансові активи приносять економічну вигоду державним установам як наслідок володіння ним або використання його протягом деякого періоду часу, що сприяє та забезпечує певним чином відповідне управління нефінансовими активами.