ارزیابی اختلالات عملکرد جنسی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید(RA) (بیولوژی کاربردی, 2013)
محسن نوروزی1 – شاهین برزویی2 – مهدی غلام زاده بائیس3*سابقه و هدف: آرتریت روماتوئید ( RA ﻳـﺎ Rheumatoid Arthritis ) یکی از شایعترین بیماری های ﺧﻮداﻳﻤﻨﻲ اﺳـﺖ ﻛـﻪ در ﺣﺪود 1 درﺻﺪ ﻣﺮدم ﺟﻬﺎن ﺑﻪ آن ﮔﺮﻓﺘـﺎر ﻫﺴـﺘﻨﺪ.آرتریت روماتوئید ممکن است بر تمام جنبه های زندگی از جمله عملکرد جنسی تاثیر بگذارد. در این راستا محققان بر آن شدند که به ارزیابی اختلالات جنسی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بپردازند.مواد و روش‌‌ها: مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی-تحلیلی می باشد که در 6 ماه اول سال 1394 در شهر قم انجام شد. نمونه‌ها به تعداد 120 نفر به صورت غیرتصادفی در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل پرسشنامه مشخصات دموگرافیک، پرسشنامه شاخص عملکرد جنسی زنان (FSFI)، پرسشنامه شاخص بین الملی اختلال نعوظ (IIEF) و چک‌لیست ثبت اطلاعات شخصی بیماران و معاینه بالینی و اطلاعات آزمایشگاهی بود.یافته ها : دراین مطالعه میانگین سنی نمونه ها 38/9±28/39 سال بود و اکثریت واحدهای مورد پژوهش مونث (2/79 درصد) بودند. 64 نفر(3/53 درصد) از نمونه‌ها مبتلا به اختلالات جنسی بودند. شیوع اختلال جنسی در بیماران مونث بیشتر است و اختلاف آماری معناداری در این زمینه دیده شد(016/0P=).نتیجه گیری: در این مطالعه و مطالعات مشابه به وجود ارتباطی بین آرتریت روماتوئید و ایجاد اختلال عملکرد جنسی اشاره شده است، لذا توصیه می شود که کادر بهداشتی-درمانی با دقت و اهمیت بیشتری این مورد را در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید پیگیری کند و غربالگری جدی دراین زمینه در تمام بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید بخصوص زنان ، انجام شود.