ІННОВАЦІЙНО-ІНВЕСТИЦІЙНИЙ ВЕКТОР РОЗВИТКУ ХЛІБОПЕКАРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВ - Дурбалова І. Н. (Ekonomìka Harčovoï Promislovostì, 2019)
Хлібопекарська галузь України має стратегічне значення для населення, забезпечує продово- льчу безпеку країни. Однак, при всій своїй вагомості, в останні роки у галузі відбуваються негативні процеси, що впливають на техніко-економічні показники діяльності, якість сировини та виробів. Метою даної статті є обґрунтування вектору розвитку означених підприємств на основі інвестиційно-інноваційних процесів, проаналізовано проблеми хлібопекарської галузі, запропоновано інноваційні підходи щодо розробки нових видів продукції. Фундаментом застосування інвестиційно- інноваційних процесів є особисті потреби, можливості виробництва та попит окремих груп споживачів. Сумісне застосування інвестиційно-інноваційних технологій дозволяє підприємствам розроб- ляти нові види продукції поліпшеної якості, на основі регулювання біотехнологічних процесів виробни- цтва, і як наслідок сприяє розширенню асортименту. Розробка нових підходів щодо поліпшення якості хлібобулочних виробів дозволить перевести вироби у площину «здорового» призначення.