OPMERKINGS RAKENDE DIE GEBRUIK VAN STANDAARDURE IN VERVAARDIGINGSONDERNEMINGS - Abre Pienaar (South African Journal of Industrial Engineering, 2012)
ENGLISH ABSTRACT: Manufacturing companies use standard hours as a common unit of measurement to ascertain the impact of different schedules in a changing mix of products. This study discusses the. nature of standard hours as an instrument for quantifying capacity and the applications of standard hours in manufacturing companies. AFRIKAANSE OPSOMMING: Standaardure word dikwels gebruik in vervaardigingsondernemings waar die mengsel van produkte sodanig verander dat 'n gemeenskaplike maatstaf benodig word om die impak van verskillende skedules te bepaal. In hierdie werkstuk word enkele opmerkings gemaak aangaande die aard van standaardure as kwantitatiewe meet instrument en ook 'n uiteensetting gegee van die gebruike daarvan in vervaardigingsondernemings.