طراحی و ارزیابی الگوی سیاستگذاری مناسب با مولفه های فرهنگی-تاریخی ایران در آسیای مرکزی در مقابله با تهدیدات اسلام گرایی افراطی - راهله السادات موسوی اجاق; سید اسداله اطهری; حمید احمدی (امنیت ملی, 2022)
پژوهش حاضر درصدد طراحی و ارزیابی الگوی سیاست گذاری مناسب با مولفه های فرهنگی-تاریخی ایران در آسیای مرکزی در مقابله با تهدیدات اسلام گرایی افراطی است و از طرح آمیخته متوالی اکتشافی بهره جسته است؛ بدین ترتیب که در فاز کیفی پژوهش از مصاحبه نیمه استاندارد با 10 نفر از خبرگان رشته های مرتبط دانشگاههای شهر تهران که از طریق روش نمونه گیری هدفمند و نظری انتخاب شده بودند داده ها گردآوری گردید،به منظور تحلیل داده‌ها از روش تحلیل مضمون و از نوع شبکه مضامین از طریق فرایند کدگذاری نظری استفاده شد،نتایج فاز کیفی نشان داده است که مدل مطلوب سیاستگذاری مطلوب با مولفه‌های فرهنگی- تاریخی ایران در آسیای-مرکزی در مقابله با تهدیدات اسلام‌گرایی افراطی از شش مضمون فراگیر شامل: 1- اتخاذ رویکرد مناسب فرهنگی در سیاست گذاری خارجی؛ 2- تقویت مناسبات فرهنگی و تاریخی3- استفاده از ظرفیت‌های علمی و دانشگاهی4- تقویت زبان و ادبیات فارسی5- توجه به سیاست‌گذاری فرهنگی رسانه‌ای 6- تقویت عناصر مشترک دینی با تکیه بر وجوه اخلاقی آن به اشباع نظری رسید. و در فاز کمی پژوهش به منظور ارزیابی مدل مفهومی برساخته شده حاصل از مطالعه کیفی، ابتدا ابزار پرسشنامه محقق ساخته طراحی و پس از اعتبارسنجی و پایایی سنجی، داده های پژوهش از روی291 نفر از دانشجویان دانشگاههای دولتی و آزاد اسلامی شهر تهران که بواسطه روش نمونه گیری طبقه ای نسبتی انتخاب شده بودند،گردآوری و بواسطه نرم افزار Spss23 در دو بخش تحلیل توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج کمی نشان داد که مدل برساخته شده از برازش لازم برخوردار میباشد.