Dorobek naukowy pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliologii UMK za lata 1976-2007. Cz. 2. Analiza treściowa - Wanda A. Ciszewska; Małgorzata Kowalska (Toruńskie Studia Bibliologiczne, 2009)
Artykuł prezentuje wyniki analizy dorobku naukowego pracowników Instytutu Informacji Naukowej i Bibliologii UMK w Toruniu za lata 1976-2007. Materiał badawczy obejmuje zbiór 873 pozycji bibliograficznych, na który składają się różne typy dokumentów: książki i ich redakcje, artykuły z czasopism, fragmenty prac zbiorowych, recenzje, wywiady i tłumaczenia. Autorki dokonują analizy treściowej zebranego materiału, wyodrębniając zakresy tematyczne publikowanych prac.