Темперамент як біологічна детермінанта злочинної поведінки - I. Nesterova; O. Sofilkanych (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право, 2022)
Стаття присвячена аналізу біологічних детермінант злочинної поведінки, а саме впливу темпераменту на девіантність особи. Біологічні чинники відіграють суттєву роль у формуванні девіантної (злочинної) поведінки. Вони визначають певний характер реакцій особи на впливи будь-якого характеру.