Prostorni prerazmeštaj stanovništva i njegove implikacije na razvitak naselja u SR Makedoniji - Mitko Panov (Dela, 1989)
Problematika deagrarizacije in urbanizacije v Makedoniji s posebnim ozirom na migracije prebivalstva je prikazana na osnovi podrobnih proučevanj.